Thursday, April 3, 2014

Tomorrow is the day!!

Assalamualaikum....well hello everybody.....

Agak menyedih bila memikirkan today was the last day i have before going to PLKN...yang dapat Plkn tu da ready kew?hmmm....mungkin dlm masa 3 bulan saya offline blog..huhuhu....

Never mind....will be back soon.....gonna miss u my viewer and of course my dearest blog....

Sunday, March 30, 2014

Shawl labuh?? of course USWAH!!

Assalamualaikum....
Ramai yang tanya 'akak,shawl beli kat mana?'..."lawanya shawl akak,labuh,trendy,mnepati syariat"...
Ok...nak share ni...kalau nak tahu,shawl yang saya pakai sebenarnya saya beli secara online di page Uswah....memang quality kain sangat baik...mudah dibentuk and tahan lasak...lagipun senang je nak lilit dia...tak de lah smpai terjerut leher....warna shawl pun sangat cantik...ceria jew..senag cerita,memang suka lah dengan shawl dia...design shawl yang disediakan pun sangat menarik..conclusion,worth to buy lah...
Uswah juga ada menjual cute brooch...sya dah ada 8 cute brooch dalam koleksi...sesuai untuk remaja muslimah..comeii gitu..
Bagi sesiapa yang berkenan boleh lah hubungi akak admin yang comel ni...mesti akan dilayan dengan penuh mesra...
 klik >>USWAH .

Last Farewell

Assalamualaikum....hello there!!

Hari ini merupakan hari terakhir berkhidmat sebagai seorang guru...perasaan....tak tahu nak cakap apa...sedih...a feeling that i cant describe...of course will miss them so much...my student,kalam jamaie team,and friends...

Dalam tempoh 3 bulan ini  banyak dah kenangan yang terbina...the day when you make me smile...the day when you show your cuteness...the day when you make me angry...the day when i punished you for your fault....the day when you hug me...the day when you cried and i swipe your tears...the day when i became a superwoman,that shoo away your fears...yes...its to many to describe...

One thing to be sure...gonna miss you guys a LOT....hope to see all of you in future with a bright smile and with a bright future...i will always pray for all of you....GOODBYE.. :°(

BARANG YANG PERLU DIBAWA KE PLKN!!!

BARANG YANG PERLU DIBAWA KE PLKN!!!

the most important is IC !!!

1.Baju t-shirt (untuk tidur) - 5> helai...
  kalau malas nak bawa banyak 5 helai cukup,but kena rajin membasuh lah ye.... :)

2.Seluar slack/ track suit -5 > helai
 say no to jeans ye dear.....dalam kem jeans tak boleh pakai...

3.Padlock - 1
  locker kena kunci kalau tak takut kena curi....

4.Pads ( for girls) - secukupnya....

5.deodorant/perfume

6.Shampoo/soap

7.Kasut sukan - 1
 kasut ada diberi,tapi takut basah kew...kan3???sediakan payung sebelum hujan

8.Pencuci baju - better bring yang buku...so x risau tumpah...

9.Handphone/charger

10.Jam lonceng - dont late!!!

11. Kain pengelap - untuk kiwi kasut

12. Yasiin (for muslim)

13.Pakaian Sembahyang

14.Pakaian dalam

15.Getah rambut.

16.Serkuf (bagi yang bertudung)

17.Tudung Basahan (pakai dalam dorm)

18.Stokin

19.Minyak angin/Ubat

20.Sepit Baju/Hanger.

Hanya 2 beg sahaja yang dibenarkan bawa ye...1 beg sandang,1 lagi beg pakaian...For guys,cut your hair first so you will not waste ur time at the kem....





Saturday, March 29, 2014

PLKN....OH....PLKN...



Assalamualaikum semua.....kaifa halukum alyaum???huhu...kuar arab den...berhabuk +bersawang dah blog saya ni....Bersesuaian dengan tajuk,entri kita berkisahkan mengenai PLKN!!!!!(sound effect bunyi drum...)


Dengan ini saya ingin mengumumkan bahwa saya telah dipilih ke PLKN....

WHAT????


tulah reaksi pertama saya....sgt tense...WHY ME????x de org lain kew????WHY???but there is always hikmah hidden in it....believe in Him!!anyway,ada sesape yg sama kem ngan saya???ANYONE?ANYONE?????senarai barang yang perlu dibawa akan saya post nanti ye....sebab saya pown x ready langsung!!!thats all....gtg...bye bye...

Monday, January 20, 2014

STEP BY STEP FOR APPLY UPU!!!

Assalamualaikum....here is the step untuk mohon UPU...Lets check it out!!!!first of all...go to https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu/index.php












Setelah itu...isi lah maklumat yang diminta.....ada paham????ok...bye2